Italiaanse gehaktballen


Een land wat bekend staat om zijn pasta en zeker de variant met gehaktballetjes erin is Italië. Italiaanse gehaktballen worden vaak geserveerd met een spaghetti en rode saus. Zo maak je van je balletje een hele maaltijd. Natuurlijk kan je zelf ook de spaghetti toevoegen en er een pasta gerecht van maken maar dit hoeft niet. Ook met aardappels en groente is het erg lekker. Denk bijvoorbeeld een aan gegrilde groenten. Zo maak je een zomers Italiaanse maaltijd.


Recept Afdrukken
Italiaanse gehaktballen
Italiaanse gehaktballen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Italiaanse gehaktballen
Instructies
  1. Pak een grote kom en doe hierin het gehakt.
  2. Snij de tomaten en de knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe aan je kom.
  3. Voeg de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder toe. Voeg ook wat peper en zout toe. Ook het ei en paneermeel mogen in de kom.
  4. Begin met het kneden van het gehakt. Doe dit totdat alle ingrediënten mooi door elkaar zijn en het gehakt een egale massa is.
  5. Begin met het maken van de ballen. Ga je voor een pastagerecht dan kan je kleine balletje draaien. Deze hoeven veel minder lang gebakken te worden. Wil je een grote ballen? Verdeel het gehakt dan in 4 of 8 ballen. De braadtijd is dan ongeveer 20 minuten.
  6. Voeg een klontje boter toe aan je pan en wacht tot deze mooi bruin is. Bak daarna de ballen rondom bruin op gemiddeld vuur. Zet het vuur daarna lager en plaats een deksel schuin op de pan. De ballen kunnen nu langzaam gaar worden.
  7. Wil je de ballen serveren in tomatensaus? Dan kan je dit toevoegen zodra je het vuur naar beneden zet. Het geheel pruttelt dan nog een tijdje lekker door.
  8. Strooi voor het serveren een beetje Italiaanse kaas over je gerecht.