Gehaktballen recept oma
Porties Prep Tijd
4ballen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4ballen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Instructies
  1. Snipper de ui fijn. Doe deze in een grote kom, samen met het gehakt. Voeg hierbij het ei, de mosterd, de ketjap, de ketchup, de nootmuskaat en een beetje peper en zout toe. Strooi ook de peterselie er overheen en meng het geheel goed door elkaar. Dit gaat het beste met je handen.
  2. Verkruimel boven de kom de beschuiten en meng het door het gehakt. Voel tussendoor of het mengsel droog genoeg (maar nog wel plakkerig) is. Als het droger moet, voeg je meer beschuit toe.
  3. Doe een braadpan op het vuur en laat hier een klontje boter in smelten.
  4. Rol ondertussen de gehaktballen. Verdeel eerst het gehaktmengsel in gelijke stukken. Maak je handen een beetje vochtig met water zodat het gehakt niet blijft plakken. Rol dan de ballen en druk ze stevig aan, zodat ze niet uit elkaar vallen in de pan.
  5. Leg de ballen in de hete pan en bak zachtjes rondom bruin. Wanneer ze helemaal bruin zijn, doe je het deksel op de pan en laat je ze nog een tijd doorbakken totdat ze helemaal gaar zijn. Al met al duurt het bakken ongeveer twintig minuten tot een half uur, afhankelijk van de dikte van de gehaktballen.