Gehaktballen recept mosterd
Porties Prep Tijd
4stuks 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4stuks 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui en meg deze samen met het gehakt, de verkruimelde beschuiten, het ei, de cayennepeper, de ketjap en eventueel wat peper en zout in een grote kom.
  2. Voeg hier 1 eetlepel mosterd aan toe. Roer alles goed door. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je meer beschuit toe. Als het te droog is kun je een scheutje melk aan het geheel toevoegen, maar dit hoeft niet.
  3. Verhit een klontje boter in een braadpan.
  4. Rol van het gehakt verschillende ballen van gelijk formaat. Dit laatste is zodat ze een gelijke baktijd hebben. Leg de ballen in de pan en bak ze rondom bruin.
  5. Wanneer de ballen rondom gebakken zijn, doe je het deksel op de pan en laat je ze nog even doorbakken. De totale braadtijd bedraagt ongeveer 20 minuten, maar kan variƫren afhankelijk van de grootte van je gehaktballen.
  6. Terwijl de ballen braden, maak je een sausje. Doe in een kommetje de overige mosterd samen met de mayonaise en de yoghurt. Roer goed door en proef of het lekker is. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Doe dit mosterdsausje op je bord over de gehaktbal.